Rolul jocurilor in dezvoltarea copilului

Jocurile sunt esentiale pentru dezvoltarea emotionala, sociala si cognitiva a unui copil. Prin intermediul jocului copilul isi dezvolta imaginatia, devine mai receptiv la ceea ce se intampla in jurul sau. Daca considerati ca joaca este o pierdere de timp, acest articol vine sa va constrazica aceste convingeri si sa va faca sa luati in calcul anumite aspecte pe care le-ati trecut cu vederea. 

Este mult mai usor pentru un copil sa isi exerseze abilitatile jucandu-se. In acest mod ii puteti observa anumite talente si inclinatii. De exemplu daca il surprindeti jucandu-se cu diferite instrumente muzicale, scotand anumite sunete, este un semn clar ca are o inclinatie catre muzica si ca ar trebui indrumat cand va fi mai mare in acea directie. Acum, insa, daca este atras de jocuri cu masini nu inseamna neparat ca atunci cand va creste va deveni inginer auto. Prin joaca cel mic dobandeste anumite capacitati si isi dezvolta modul de a gandi, memoria, spiritul de observatie. Lasa-ti-va copilul sa isi creeze propria lume in care visele lui prind contur. Lasa-ti-i sa exploreze, sa cerceteze, sa cunoasca, sa invete lucruri noi, sa actioneze liberi, sa nu se simta constransi. Nu le ingraditi imaginatia, caci prin joaca copii descopera cum functioneaza anumite lucruri si invata sa relationeze cu altii. Copilul isi satisface prin joc principalele nevoi: nevoia de a crea, de a fi acceptat, de a cunoaste. In timp ce se joaca copilul isi imbogateste imaginatia isi exerseaza anumite calitati si isi modeleaza personalitatea. Pe masura ce cresc, copii isi schimba modul de a se juca, acesta devenind mult mai complex. De preferat este ca atunci cand, copilul este mai maricel sa aiba ca partener de joaca un adult, pentru ca acesta din urma sa ii poata observa greselile din comportament pentru a le putea corecta si pentru a-i observa in acelasi timp si talentele ascunse. De asemenea, parintii trebuie sa aleaga jucarii potrivite pentru copii lor. Sunt jucarii care ii ajuta sa isi dezvolte gandirea, sunt jucarii care ii ajuta sa isi formeze vocabularul. 

Aveti grija sa le acordati copiilor atentia cuvenita si sa nu ii neglijati, in acest mod legatura parinte-copil devine mai puternica si ei vor simti afectiunea si dragostea voastra daca va puneti putin “ la minte lor” si va jucati impreuna ca o familie fericita.

Sportul si literatura

Ar fi o combinatie diferita daca nu as vorbi despre noua initiativa a celor de la “Gazeta Sporturilor” care s-au gandit ca vor fi mai profitabili daca vor creste pretul ziarului si odata cu el vor da si carti scrise de Rodica Ojog-Brasoveanu. Este adevarat ca intre marile drame ale sportului romanesc si romanele politiste nu exista nici cea mai mica legatura insa atunci cand exista profitul ce importanta mai are?

Prima data am auzit de cartile Rodica Ojog de la mama mea, care le stia din copilarie. O combinatie geniala intre umor, prezentarea tarii din perioada comunista si simultan, povestile unei batrane de 60 de ani care organizeaza furturi la muzeu. Stiu ca suna bizar,dar am fost impresionata ca printre romanele romanesti care in general sunt relativ siropoase, dramatice, tragice si obiective s-a strecurat si Rodica Ojog-Brasoveanu care probabil ca a fost la momentul respectiv ca si o gura de aer proaspat.

Prima data cand am auzit de Gazeta Sporturilor a fost la TV, reclame desigur, moment in care am realizat ca aceste 2 pagini dezbat dramatica lume sportiva a Roamniei care se invarte de cele mai multe ori in jurul echipei Steaua sau a altor dosare penale.

Nu trebuie sa se mire nimeni ca au fost scrise doar 2 randuri despre acel ziar, le apreciez munca celor de la ziar insa nu sunt o cititoare inraita a ziarelor, ceea ce a surprins in schimb a fost alegerea facuta in privinta scriitoarei. Poate s-au gandit ca deja au fost facute prea multe carti in care incercau sa imparta operele lui Eminescu si Creanga, si au decis sa scoata ceva un pic iesit din comun. Este adevarat combinatia este diferita, si tot ce sper este ca romanii vor avea si bunul gust sa citeasca aceste carti. Desi nu vad nici cea mai mica legatura intre un ziar sportiv si romane politiste romanesti, admir cu siguranta initiativa lor. Chiar daca scopul lor nu era acela de  a imparti cultura in Romania ci de a isi creste profitul, alegerea a fost cat se poate de reusita. Si pentru cititorii care cauta o gura de aer proaspat o recomand cu placere.

Look-ul sport revine

Casele de moda celebre la nivel mondial au adus in noile lor colectii un suflu nou, proaspat, sportiv, odata cu lansarea combinatiilor de pantofi sport cu orice tip de tinuta casual. La randul lor, vedete din intreaga lume si fashioniste celebre au adoptat stilul sport-casual, dotandu-si garderobele cu modele dintre cele mai atragatoare de pantofi sport. 

Blogurile de moda, la randul lor, au avut luni intregi subiecte de discutie pe baza noului trend. De ce greseli stilistice sa ne ferim? Cu ce asortam pantofii sport? Ce tip anume de pantofi sport sa purtam? Aflam cateva dintre aceste linii directoare si la http://www.superfashion.ro/sport-shoes. Ca esti sau nu o persoana sportive, stilul sport combinat cu tinute casual, uneori office si pentru evenimente speciale (vezi look-ul adoptat de Rihanna pentru promovarea turneului sau Diamonds, care a asortat unei perechi de tenisi chiar si bijuterii cu diamante!) ar trebui sa nu treaca neobservat in sezonul acesta. Achizitioneaza-ti macar o pereche de pantofi sport si un cardigan sau un sacou din jerse, inspira-te din look-ul vedetelor favorite, si te vei simti foarte bine in noile achizitii, mai ales cand vei fi privita insistent. Nu oricine indrazneste sa adopte acest stil, dar poti macar sa incerci sa il adaptezi stilului tau casual obisnuit. Pentru cat mai multe optiuni vestimentare potrivite stilului, nu ti-ar strica un tur virtual pe http://www.superfashion.ro. Vei putea alege dintr-o varietate ampla de articole de imbracaminte, incaltaminte, genti si accesorii diverse, precum esarfe sau palarii. 

Si barbatii au aici la dispozitie o oferta variata, din care nu lipsesc cele mai noi modele de jeansi, pantaloni, pantofi eleganti sau sport, dar si accesorii. Veti gasi un magazin online complet si complex, cu filtre ce iti vor usura catarea si iti vor face navigarea mai usoara. Produsele cuprinse in “rafturile” sale sunt dintre cele mai diverse si adaptate tuturor categoriilor de bugete.

Slim Line Spa – slabesti cu zero efort

Am fost zilele trecute sa incerc si eu Slim Line Spa. Stiam de mult de aceasta tehnologie,dar niciodata nu ma incumetasem sa incerc, pentru ca sufar de o claustrofobie destul de serioasa si orice mediu care ma strange, mai ales daca acesta este in pozitie orizontala imi creaza o stare de disconfort accentuata. Ca atare, m-am tot ferit de Slim Line Spa, desi stiam ca este foarte benefic pentru slabit si pentru eliminarea celulitei.

Capsula, caci asa arata, este de fapt o sauna uscata, cu umiditate redusa. Ea actioneaza asupra organismului cu ajutorul razelor infrarosii care patrund pana la 10 mm sub piele, activand procesul de topire a grasimilor si ducand la eliminarea colesterolului, de asemenea. Totodata, razele infrarosii contribuie si la eliminarea substabtelor nocive, gen nicotina sau alcool. Pe langa topirea grasimilor si in consecinta scaderea in kilograme, capsula este un mod bun de a slabi si in centimetri dar si de a scapa de celulita si de a avea o piele cu un aspect mai frumos (mai luminoasa, exfoliata si mai elastica). Pe langa razele infrarosii, capsula Slim Line Spa mai foloseste si cromoterapia (terapa prin culoare) extraordinara pentru reducerea stressului, oboselii si a dezechilibrului emotional. In plus, sedinta de Slim Line Spa este completata de vibromasaj, pe care oricine l-a incercat odata ajunge sa il adore, pentru ca pune efectiv muschii in miscare si imbunatateste circulatia sanguina. Asta fara sa mai mentionez ca daca mergeti la o sedinta cu Slim Line Spa si aveti febra musculara (pentru ca se poate intampla, dupa un antrenament mai intens la sala), cu vibromasajul sigur veti simti ca efectele acesteia sunt reduse considerabil.
 
A, era sa uit… In timpul celor 40 de minute cat dureaza sedinta cu Slim Line Spa, capul ramane in afara capsulei (spre deosebire de sauna normala unde este aproape imposibil sa respiri la cele 100 de grade Celsius cat sunt in incinta) si beneficiaza de sistemul de vetilatie al capsulei.

Cauti un hotel pe Calea Victoriei?

Oferta de hoteluri si pensiuni este destul de variata in Bucuresti, insa se stie ca este destul de greu sa gasesti un loc de cazare ca sa-ti satisfaca toate nevoile si sa te faca sa te simti ca acasa. Daca esti in cautarea unui hotel pe Calea Victoriei avem o sugestie care sa te ajute sa alegi din gama de oferte. Unul din cele doua hoteluri AVE, AVE Hotel Victoriei, situat ultracentral, intre Piata Victoriei si Gara de Nord la 500 de metri de metrou si 10 minute de aeroport- reprezentand destinatia ideala pentru cei ce viziteaza Bucurestiul. Acest hotel reprezinta locul ideal si pentru intalniri de afaceri sau reuniuni, pentru acest lucru stand la dispozitie salile de conferinta special amenajate.

Daca te intrebi de ce fel de dotari dispune acest hotel va putem enumera cateva din acestea: camere cu suprafete generoase, minibucatarie utilata complet, baie cu jacuzzi, internet Wi-fi, televizor LCD si semineu( pentru apartamente).

Trecand pragul acestui hotel de pe Calea Victoriei veti avea parte de confortul unei vile intr-un hotel accesibil la pret. Stilul rustic-mediteranean, cu gradina si o amenajare deosebita va va izola de freamatul si agitatia cotidiana si va va face sa va pierdeti in linistea desavarsita a acestei casute cu gradina si flori, alternativa ideala pentru AVE Hotel Unirii Bucuresti. Ospitalitate cu personalitate, confort si servicii adaptate nevoilor tale, acestea sunt atu-urile ce definesc aceast hotel care reprezinta evadarea de la hotelurile clasice. Echipa profesionala a acestui hotel te va trata intotdeauna cu respect si caldura, o echipa mereu atenta la nevoile si dorintele tale. Serviciile gratuite s-au dovedit si ele a fi extrem de apreciate de clientii care s-au cazat aici: informatii turistice si culturale, primirea si transmiterea mesajelor, transportul bagajelor, pastrarea obiectelor uitate, apel de trezire, rezervari bilete avion/tren.

Paru' la-naintare

Pentru mine, sloganul acelei vacanțe va rămâne mereu „păru' la-naintare”. Norocul meu a fost că am scăpat de foarfeca iscusită a frizerului înainte de a pleca la mare. Era o vară foarte călduroasă, iar nisipul părea că va mistui în curând cearceaful nostru. De aceea, ideea tatălui meu era binevenită de toți membrii familiei. Experiența mea a început cu o simplă afirmație, atunci considerând-o chiar distractivă: hai să mergem în apă cu salteaua.

Și uite-ma în apă...Însă nu am reușit să dau prea mult din picioare, căci un val m-a aruncat în mare. Zumzetul a încetat. În apa adâncă pentru mine, care nu măsuram mai mult de un metru, printre bulele ce ieșeau necontenit la suprafață, tot mai aproape îl vedeam pe omul negru cu coasa.

Din fericire, altcineva i-a luat-o înainte. Un cunoscut de-al tatei mi-a zărit pleata ce plutea și, nedumerit, m-a tras de păr, înainte ca tăișul coasei să își pună amprenta pe mine. După acea experiență, recompensa pentru apa înghițită a fost o gumă galbenă Orbit de la mama mea, pe care în mod normal, nu aș fi avut privilegiul să o mestec înainte de masă.

În acea zi am scăpat, fiindcă părul la fund nu a intrat!