Politica – cum afecteaza economia unei tari

Politica si economia sunt intr-adevar doua domenii diferite, dar foarte multi experti  au spus ca, politica nu poate fi pe deplin inteleasa fara economie si vice-versa. Actuala criza economica care a fost experimentata de jucatori-cheie din lume, in Statele Unite, Europa si China, este, fara indoiala, afectata de ceea ce se intampla cu organizatiile politice si situatia economica.

Succesul economic dar si insuccesul din fiecare tara se bazeaza, prin unele mijloace, pe politica. Ca si in China, cand s-a incercat sa se ridice economia dupa ce a fost afectata de recesiunea din Statele Unite, la fel si in Europa, conflictul intern si aspectele privind politica au impiedicat, intr-adevar,  miscarea pentru redresarea economica. Partidele politice, care mult timp au influentat guvernul, nu au fost capabile sa faca miscari pentru a consolida economia tarii.

In Statele Unite, politica aprofundeaza intr-adevar aceasta problema in economie;  despre cati bani s-au pierdut si cat de mult este abordata aceasta  dilema financiara. Economia, in general, ia in considerare doar problema crizei financiare, insa economia politica are ceva de-a face cu manipularea liderilor financiari. Avand acest defect, sistemul politic poate fi pus la indoiala chiar si cand vine vorba de capacitatea sa de fixare si de luare a deciziilor in aceasta privinta.

Precum SUA, politica din Europa s-a confruntat, de asemenea, cu doua crize generate de economie. Una este despre liderii politici care au sprijinit activitatile liderilor financiari si cealalalta este criza financiara in sine, care a fost prezentata in cadrul regiunii.

Fiindca economia in aceaste tari se bazeaza foarte mult pe exporturi si productie, tot ceea ce este legat de acesta, inclusiv asigurarile auto, este, de asemenea, afectat. Astfel, o serie de stiri economie au aratat ca, toate aceastea fac ca economia sa se bucure succes sau insucces la randul sau, in urma actiunilor politice ale fiecarei tari afectate.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu