Tara cea mai bogata din Uniunea Europeana

Are cel mai mic numar de locuitori si cea mai restransa suprafata din Uniunea Europeana si, cu toate acestea, este denumita ca fiind tara cu cele mai multe rezerve economic. Luxemburg a ramas oarecum in umbra, dupa ce in 1952 a fost unul din stalpii de incredere ai formarii Uniunii Europene.

Cu un sistem politic rar intalnit in Europa, Luxemburgul nu se dezice de monarhie si se remarca de cate ori are ocazia in marile decizii ale lumii.

Datorita asezarii geografice, structura economica a Luxemburgului se bazeaza si pe industria vinului. Valea Moselle este recunoscuta pentru viile sale. La fel ca mai toate tarile din nordul Europei, Luxemburgul produce marci renumite de bere.

Putini stiu insa ca Schengel este un orasel mic aflat pe teritoriul Luxemburgului si a devenit celebru datorita acordului incheiat intre statele membre care prevede eliminarea celor mai multe controale de la frontierele interne ale Uniunii Europene.

Majoritatea angajatilor institutiilor europene isi desfasoara activitatea aici, astfel ca nu ne surprinde cosmopolismul pe care-l intalnim in Luxemburg: peste 150 de nationalitati se afla pe teritoriul acestei tari.

S-a demonstrat ca tarile care organizeaza carnavale sunt mai optimiste decat cele care se dedica muncii zilnice. Luxemburg are un astfel de carnaval, asemeni Venetiei sau cel de la Rio de Janiero, iar preparatul traditional care se pregateste in aceasta perioada este verwurrelt gedanken.

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu