Cele mai neobisnuite destinatii pentru ski

Obisnuim sa alegem intotdeauna cele mai celebre destinatii de ski, fie ca este vorba despre statiuni cu oferte pentru buget redus sau de statiuni mai exclusiviste. Cele mai multe oferte ski se adreseaza celor care isi doresc o vacanta conventionala, cu un numar cat mai mare de facilitati, atat in ceea ce priveste partiile si echipamentele de ski, cat si in ceea ce priveste petrecerea restului timpului.

Cu toate acestea, destinatiile de ski sunt in numar mult mai mare decat cele promovate de agentii, iar printre acestea exista si unele mai putin conventionale, daca nu chiar ciudate pentru a fi alese ca loc de vacanta.  Cel mai neobisnuit loc pentru o vacanta la ski mi se pare Mount Hermon, Israel. Este o zona de granita naturala intre Israel pe de-o parte si Siria si Liban de cealalta parte. In timp ce crestele se afla in zona de granita dintre Israel si Siria, statiunea de ski Hermon este in Inaltimile Golan, o zona intens disputata. Pe drumul catre Hermon, orice turist ooate vedea camouri intregi de mine dezactivate.                                                                                                                                                           
Mauna Kea, Hawaii – este cel mai mare vulcan de pe planeta, si punctul situat la cea mai mare altitudine din tara. Desi ce mai mare parte a sa se afla sub apa, inaltimea totala este de 9754 de metri, dintre care 4205 peste nivelul marii. Aici se afla cel mai mare Observator astronomic din lume iar cararea care duce oamenii de stiinta catre Observator este si cea care deserveste schiorii si skate boarderii care ajung aici pentru a profita de zapada. Nu exista insa ski lifturi, harti sau patrule pe aceasta zona.
E adevarat ca se spune ca in Dubai pot obtine tot ce iti doresti, imi era imposibil de imaginat ca se poate si schia aici. Si cu toate astea este posibil, gratie partiei indoor Ski Dubai, un proiect extrem de ambitios, cu 5 piste si o suprafata de 22.500 de metri care a facut posibil sa schiem in desert. Si inca la standardele cele mai inalte si cu dificultate maxima.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu